Składniki
- 1 kg filetów sandacza
- 1/2 opakowania makaronu spaghetti
- 25 dkg pomidorków cherry
- 20 dkg zielonej fasolki (lub pół opakowania mrożonej)
- sól, pieprz, tarta skórka z cytryny (lub pieprz cytrynowy)
- kiełki rzodkiewki lub brokuła
- mąka do panierowania
- olej do smażenia
Przygotowanie
- Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
- Fasolkę gotujemy do miękkości (lub al dente jak ktoś woli)
- Rybę dzielimy na porcje, obtaczamy w mące zmieszanej z czarnym pieprzem, solą oraz skórką cytrynową i smażymy na złoto
- Pomidorki kroimy na połówki
- Mieszamy makaron z fasolką i chwilę podsmażamy na patelni
- Wykładamy na talerz makaron, kładziemy na nim rybę, dekorujemy pomidorkami i kiełkami
Kategoria: