Gotujemy24.pl

Ostri – gruziński gulasz z wołowiny

90 min
Przygotowanie 60 min | gotowanie: 30 min | liczba porcji 4 porcje

Składniki

  • 1 kg wołowiny
  • 4 cebule
  • 4 niewielkie kiszone ogórki
  • 4 pomidory
  • 4 ząbki czosnku
  • 100g masła
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 niewielkie listki laurowe
  • sól, pieprz, ziarna kolendry, chili do smaku

Przygotowanie

  1. Wołowiny pokroić na kawałki, ugotować na malutkim ogniu do prawie miękkości jedynie z listkami laurowymi, następnie odsączyć nie wylewając bulionu
  2. Posiekać 4 cebule, dodać do mięsa razem z masłem. Poddusić, ale nie podsmażać.
  3. Obrane ze skórki pomidory posiekać, dodać do mięsa i poddusić.
  4. Dodać solidną łyżkę koncentratu pomidorowego i przyprawy, razem z posiekaną pietruszką
  5. Dodać bulion oraz starte na tarce kiszone ogórki
  6. Poddusić wszystko razem kilka minut.
Kategoria:

Zostaw ocenę

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*

1 2 3 4 5