Składniki
- 1 kg wołowiny
- 4 cebule
- 4 niewielkie kiszone ogórki
- 4 pomidory
- 4 ząbki czosnku
- 100g masła
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 pęczek natki pietruszki
- 4 niewielkie listki laurowe
- sól, pieprz, ziarna kolendry, chili do smaku
Przygotowanie
- Wołowiny pokroić na kawałki, ugotować na malutkim ogniu do prawie miękkości jedynie z listkami laurowymi, następnie odsączyć nie wylewając bulionu
- Posiekać 4 cebule, dodać do mięsa razem z masłem. Poddusić, ale nie podsmażać.
- Obrane ze skórki pomidory posiekać, dodać do mięsa i poddusić.
- Dodać solidną łyżkę koncentratu pomidorowego i przyprawy, razem z posiekaną pietruszką
- Dodać bulion oraz starte na tarce kiszone ogórki
- Poddusić wszystko razem kilka minut.
Kategoria: