Gotujemy24.pl

Gulasz z wątróbek drobiowych z pieczarkami

50 minut
Przygotowanie 20 minut | gotowanie: 30 minut | liczba porcji 3-4 porcje

Składniki

  • 1 średniej wielkości cebula
  • 50 dkg wątróbek drobiowych
  • 25 dkg pieczarek
  • 1 szklanka bulionu
  • sól, pieprz, ząbek czosnku, przyprawy
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki do przybrania
  • mąka na panierkę, olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Pokrojoną w paski wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy na złoto
  2. Na maśle podsmażamy cebulę
  3. Dorzucamy na patelnię pokrojone pieczarki i podduszamy
  4. Do wątróbki, pieczarek i cebuli dolewamy bulion, dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy
  5. Gotujemy na małym ogniu ok, 15 minut
  6. Na patelni przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła, przysmażoną na lekko brązowo
  7. Wlewamy zasmażkę do gulaszu, chwilę gotujemy aż będzie gęsty
  8. Podajemy z posiekaną natką pietruszki
Kategoria:

Zostaw ocenę

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*

1 2 3 4 5