Składniki
- 1 średniej wielkości cebula
- 50 dkg wątróbek drobiowych
- 25 dkg pieczarek
- 1 szklanka bulionu
- sól, pieprz, ząbek czosnku, przyprawy
- 1 łyżka masła
- natka pietruszki do przybrania
- mąka na panierkę, olej do smażenia
Przygotowanie
- Pokrojoną w paski wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy na złoto
- Na maśle podsmażamy cebulę
- Dorzucamy na patelnię pokrojone pieczarki i podduszamy
- Do wątróbki, pieczarek i cebuli dolewamy bulion, dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy
- Gotujemy na małym ogniu ok, 15 minut
- Na patelni przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła, przysmażoną na lekko brązowo
- Wlewamy zasmażkę do gulaszu, chwilę gotujemy aż będzie gęsty
- Podajemy z posiekaną natką pietruszki
Kategoria: