Gotujemy24.pl

Smażony sandacz na makaronie z warzywami

30 minut
Przygotowanie 10 minut | gotowanie: 20 minut | liczba porcji 4 porcje

Składniki

  • 1 kg filetów sandacza
  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti
  • 25 dkg pomidorków cherry
  • 20 dkg zielonej fasolki (lub pół opakowania mrożonej)
  • sól, pieprz, tarta skórka z cytryny (lub pieprz cytrynowy)
  • kiełki rzodkiewki lub brokuła
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
  2. Fasolkę gotujemy do miękkości (lub al dente jak ktoś woli)
  3. Rybę dzielimy na porcje, obtaczamy w mące zmieszanej z czarnym pieprzem, solą oraz skórką cytrynową i smażymy na złoto
  4. Pomidorki kroimy na połówki
  5. Mieszamy makaron z fasolką i chwilę podsmażamy na patelni
  6. Wykładamy na talerz makaron, kładziemy na nim rybę, dekorujemy pomidorkami i kiełkami
Kategoria:

Zostaw ocenę

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*

1 2 3 4 5