Gotujemy24.pl

Menemen – jajecznica z pomidorami i papryką po turecku

20 minut
Przygotowanie 5 minut | gotowanie: 15 minut | liczba porcji 2-3 porcje

Składniki

  • 1 średniej wielkości cebula
  • 1/2 czerwonej lub zielonej papryki
  • 2 średniej wielkości pomidory
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła
  • szczypiorek do przybrania
  • bułka na grzanki lub inne pieczywo

Przygotowanie

  1. Na maśle podsmażamy cebulę
  2. Dorzucamy na patelnię pokrojone w kostkę paprykę oraz pomidory
  3. Dusimy z 10-15 minut pod przykryciem dodając sól i pieprz do smaku
  4. Wbijamy na patelnię jajka i smażymy do ich ścięcia
  5. Podajemy ze szczypiorkiem i grzankami
Kategoria:

Zostaw ocenę

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*

1 2 3 4 5