Gotujemy24.pl

Kanapki „fit” z pastą z zielonego groszku

20 min
Przygotowanie 20 min | gotowanie: 10 min | liczba porcji 10 kromek

Składniki

  • 30 dkg zielonego groszku (mrożonka)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy lub oleju
  • ulubione kiełki
  • pęczek świeżego koperku
  • 1/4 czerwonej papryka
  • pieczywo chrupkie
  • sok z cytryny
  • pomidorki koktajlowe
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Groszek ugotować ok. 5 minut, zalać zimną wodą żeby nie stracił koloru i wystygł.
  2. Zmiksować blenderem z czosnkiem, koperkiem i sokiem z cytryny aby powstała jednolita masa.
  3. paprykę pokroić w paski
  4. Posmarować groszkową masą kromki pieczywa.
  5. Podawać przybrane kiełkami, papryką i pomidorkami.
Kategoria:

One Review

Zostaw ocenę

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*

1 2 3 4 5